Jumaat, Jun 19, 2009

jin

aku sedang melawan mata yang sangat mengantuk, bila seekor jin tiba-tiba muncul.

"katakan saja apa hajat kau! apa saja! emas? perak? kekayaan? suami kacak lagi kaya? sebut saja! akan aku tunaikan!" kata jin, bongkak.

aku memandang jin dengan mata terkebil-kebil.

"errr....katil?" aku membalas, takut-takut.

jin diam. dan menjadi asap semula lalu hilang.

11 ulasan:

  1. mintak katil.jin pun tidur dalam botol..haha

    BalasPadam
  2. haha! itu pasal dia kena hukum. tu la, nakal sangat.

    ala, apa sangat la katil tu kalau nak dibanding kan dgn emas dan harta kekayaan? baru bg permintaan yang out of the box sikit dah surrender....

    BalasPadam
  3. Salam ziarah. Blog yang bermaklumat dan menarik.

    View Profile: Rantong™

    BalasPadam
  4. apasal lu tak mintakan 1 juta untuk gua masa tu... kalo tidak dah kaya raya kita..

    BalasPadam
  5. rantong: terima kasih!

    xpuasati: isk, aku mintak ikut keadaan beb. aku tak tamak....

    BalasPadam
  6. agak2 kalau nak mintak kawen ngan jin, die stuju x...

    BalasPadam
  7. hehehehe...
    tu baru satu permintaan...
    bukan bese jin bagi "tiga" permintaan...
    dia tak menjalankan ketetapan dia la tu...

    ^_^

    BalasPadam
  8. ni jenis jin pemurah tak bertempat.

    mintak benda humble pun tak bole bagi...

    BalasPadam
  9. Gua syak jin tu x tau maksud katil.. sbb mgkin dia tido pun x pakai katil..

    Lu patut minta minyak wangi...

    BalasPadam
  10. betul gak tu abg terer..tp masa tu mintak ikut keadaan...

    BalasPadam