Khamis, Julai 28, 2011

Nevermind's Newermind

album ni dihasilkan sempena ulangtahun ke 20 album Nevermind oleh Kings of Grunge, Nirvana. aku agak skeptikal pasal album ni sebab macam, "eee...mesti tak best. Nirvana ori jugak yang best." lalu kawan aku hantar album ni kat aku dan aku cuba dengar, okay, best. rasa macam fresh. tribute dari 13 artis termasuklah dari orang-orang terdahulu seperti The Vaselines, Meat Puppets sampai la yang baru-baru yang aku tak kenal pun siapa tapi......... masing-masing bawa stail tersendiri dan memberi nafas baru yang memang fresh pada lagu-lagu tersebut. 

bagaimanapun, ini hasil review dari telinga dan jiwa aku. kalau nak dengar sendiri, boleh download kat sini ataupun kat sini. Enjoy!

4 ulasan: